Läskigt värre..

Shit.. Jag sitter i köket. Med datorn framför mig och hör helt plötsligt att någon går några steg på altanen och sedan stänger/öppnar altandörren. Men inget mer ljud. Mina hundar börjar skälla såklart. Jag skyndar mig för att titta ut genom dörren men ser inget där. Inte heller någon som går bort. Och det borde jag sett. Så aa. Om inte någon gömde sig.. Drygt 5 minuter senare hör jag hur telefonen ringer. Hoppas då på att det är mormor. Svarar i telefonen och då lägger personen på. Såg efteråt att numret var skyddat. OMG! Så jag typ skynder mig att låsa dörren och sätter mig vid datorn igen. Försöker tänka att jag bara inbillat mig. Men hörde då en knackning på dörren. Hundarna börjar skälla och jag flyger ner på golvet där jag sedan ligger i 5 minuter. Vågade inte resa mig. Shit.. Jag skakar hela jag, så rädd är jag. Mamma, kom hem!!


När katten är borta dansar råttorna på bordet!

När jag kom hem idag, berättade mamma att hon köpt några konstiga frukter.
Jag bestämde mig för att smaka på en, för att sedan kunde rekomendera den, eller inte!
Så, det gjorde jag.


Såhär ser den då ut.

Insidan ser lite skum ut. Men det var ganska gott faktiskt.
Detta kallas
Litchiplommon.

Ska nu upp till mormor, för att så kärnan som fanns inuti.


This could be the first day of my life.

Helgen har bestått av morgonpromenader så även idag blev det en promenad. Känner mig nyttig faktiskt. Så ska träna när jag kommer hem. Sedan blir det kanske en promenad ikväll med. Vem vet? :)
Nu sitter jag och kollar på filmen Upp. Väntar endast på slutet, för att avgöra om den är bra eller inte. Snart kommer Bekka till skolan. Som jag har längtat! Måste ju prata av mig med någon. Hihi.

Måste tillägga att Gransnäs är ett underbart ställe. Det är en sådan feeling där. Helt otroligt! Så åk dit vettja! :)


Ser ni det gula på tanden?

Jag har ett kors på min tand. Det är alltså ingen gul tand som det ser ut på många kort. :)


Tolv veckor kvar!

Fotorunda.

Som sagt, gick ut för att ta kort. Stötte på min fina granne. Som inte var så fin idag.. :$ hihi. Jomen, så frågade han om jag ville ta kort när han körde på isen. Såklart ville jag det! Så här kommer några fina bilder som jag har tagit på honom! :)


Sjukt söt tjej alltså.

Söt granne! :)

Tuff är han med!


Sjukt fint det är där jag bor!

En lycklig tjej som bara lever livet.

Hem ljuva hem.

Kom precis hem från en toppenutbildning i Gransnäs!
Haft det great, så nu är det bara "Leken" kvar i höst.
Min kamera har kommit hem och nu kan jag filma! :)
Så ska ge mej ut i det fina vårvädret och fota!

Gransnäs!

Sitter nu på Gransnäs och ska snart fortsätta föreläsningen!
Jag, Jenny och Ida lyckades knäcka koden till internet! Busigt..
Vi har haft det sjukt kul här faktiskt.
Vi körde straffpoker igår. Fin taktik Malin har (a)

Nej, nu ska Jenny få fortsätta lära mig teckenspråk! :D


Fina Jenny och jag! :)

Super Mario.

Ligger och spelar super mario.
Min kära mor kommer snart och masserar mig!
Gullig mamma alltså!
Är borta över helgen!
Så, ha det bra! :)






Att se någon bli mobbad och stå bakom de som mobbar, är lika illa att själv vara mobbare.


Malin Söderholm

Nu ville jag bara berätta att jag faktiskt hittat mig själv. Vet ni hur skönt det är? Jag insåg idag att jag inte vill vara avis på alla andra, för dem som beter sig dumt är osäkra på sig själv och sådan vill ju inte jag vara. Så jag är nöjd över den jag är. Jag står för det jag tycker och backar inte undan när det gäller saker. T.ex. mobbning, det värsta jag vet och jag skulle aldrig stå bakom några som mobbar. Jag är stark i mig själv helt enkelt. Det har jag nog alltid varit, men det är mycket tack vara mina vänner. <3
Nu har jag tränat, mitt egna träningspass faktiskt! Så ska lägga mig i badet och njuta av dagens glada nyheter!


Vill tacka min finaste vän Linda Heimonen! Som har funnits där i flera år nu och jag älskar henne sjukt mycket. Hon har hjälpt mig att vara mig själv och jag är henne sjukt tacksam för det. Av hela min själ.

Fick bli en egen bild på dig, för du betyder så mycket!
[har även bara muppbilder på dig, så snodde från fb]

Vänskap.

Att känna sig bortglömd är det värsta som finns. Det är nästan som att känna att man inte räcker till. Men det är värre. Om man inte "räcker till" vet man i alla fall att någon kommer ihåg en. Att vara bortglömd, att inte ha någon att gå och äta med. Att inte någon finns där. Att man helt plötsligt glömmer bort att det finns en till där. Att man bara blir ignorerad utav alla andra. Det är den hemskaste känsla man kan känna. 






Så jag är glad att jag har mina älskade vänner! Tack för att ni finns!

Lisa Nilsson - Långsamt farväl

Jag önskar jag kunde säga att de är en fas vi går igenom
En storm vi måste orka rida ut
Och jag önskar jag kunde säga att vi klarar det tillsammans
Att allting kommer ordna sig till slut
Men hur säger man till nån att här tar vägen slut
Och hur säger man till nån att hjärtat längtar ut

Jag kan inte ljuga för dig, du känner mig alltför väl
Om du ser mig i ögonen så säger dom
att vi kan bara vara dom vi är
så ge mig inga skäl, för vad vi än kallar det
så är det bara ett långsamt farväl


Bilden är tagen i Thailand av, moi!


Färga ögonfransarna?

Sitter i skolan just nu. Har matte fast jag har inte matte? Lustigt värre. Men när man bor mitt i skogen som jag tyvärr gör så får man leva med det. Bekka är sjuk och dissar mig idag med. Ida har inte kommit ännu. Men daah, jag har tråkigt. Men får väl plugga lite. Läser ju webbdesign, sjukt enkel kurs faktiskt. Och mycket rolig. Så ska skapa en egen hemsida sedan! Detni! Menmen. Nu kanske jag ska fortsätta plugga?



Sjukt bra till både ögonfransar och bryn. Endast 95 :- på Parfymeri L.

Söndag.

Började som sagt jobba idag klockan tio. Har varit en mycket bra dag faktiskt. Därefter skulle vi till mina kusiner och fika. Mycket lek och bus.. hihi. Kollade på en del av handbollen där och sedan begav vi oss hem. Har färgat håret. Till vilken färg? Ja, det får ni se imorn.. Eller när vi ser mej nästa gång. Busigt. Men nu ska jag snart kolla morden i midsomer. Kanske vill bekka prata med mig på msn kanske? Vi får väl fråga. Hursomhelst, en härlig söndag och jag längtar faktiskt efter att åka iväg i helgen till Gransnäs, härligt värre! Så nu ska jag färga ögonfransarna. Det behövs kan jag ju säga.


jag och min fina kusin.

bubbelbadkar! (y)

Hade en riktigt mysig stund hos Ella. Det behövs verkligen att prata ut lite. Har suttit och spelat tv-spel ett tag nu. Super Mario! :) Det är rätta grejer det! Ska alldeles snart lägga mig i badet, ska bli otroligt skönt. Mitt rum behöver en rejäl städning, men vad har lust med det liksom?! Det kan vara till imorn. Nä juste, jag ska ju iväg och jobba imorn.. Så då får det vara lite längre då va! Hursomhelst, så har jag nog världens bästa jobb! Jag bara älskar det!! Menmen, jag är duktig som skriver ofta, så nu ska jag ta en paus från datan. Oj, datorn menade jag, hihi (a) Ha de!



Min Gud, jag ber dig. Fixa det som blev fel.
Förlåt det vi gjorde fel.
Låt oss förlåta varandra
så att vi sen kan leva i lycklighet.
Hela oss med din kraft
och visa att vi kan.
Att vi kan leva tillsammans.
Trots vore fel och misstankar.
Det är mänskligt att fela.
Och vi är båda människor.
Så hjälp oss, fixa det som blev fel.
Amen.


Mot Gabriella!

Ska alldeles snart bege mig iväg mot min kära vän! Det var för länge sedan jag var med henne. Så det lär bli en mysdag då vi får prata ikapp allt som har hänt senaste tiden!
Menmen, har inte tid att sitta här längre. Men hur var det? Ville ni ha en liten del av min bok? ;)


Min fina vän.

Lördag.

Sitter nu och väntar på att mina scones ska bli klara. Det är en bra och mycket god start på dagen faktiskt! På tv:n går Grease 2. En grymt härlig film faktiskt! Även att den är gammal. Idag blir det att städa mitt rum, det behövs. Fast prio ett är lite träning, bada och läsa. Just nu läser jag Pojken som kallades det av Dave Pelzer. Har precis börjat men det är en sann berättelse om hur ett barn som misshandlas av sin psykiskt sjuka mor överlever. Skriver om den när jag sedan läst ut den! :) men så länge, ha det gött! :)

Fick ett tips på en film, Lyckan, kärleken och meningen med livet. Så ska se den ikväll! Får rekommendera den sen, om den var bra! Bekka tipsade mig då! :)



Poppis på fb eller vad? :$

Kladdkaka - något himmelskt gott!

Kladdkaka är något vi alla tycker om? Eller har jag helt fel? Ne. Det är så underbart gott. Och gillar man inte kakaosmak, kan man ha vit choklad ju, det blir gott det med! Men nu ska jag tipsa om ett gott recept på kladdkaka, med kakao i!

100 gram smör. (en dl flytande margarin)
2 ½ dl strösocker.
1 krm salt.
4 msk kakao.
1 ½ dl mjöl.
1 ½ tsk vaniljssocker.
2 ägg.
(ta gärna 3-4. det blir mycket godare smak.)


Enligt receptet: ugnen på 150 grader i 35 minuter. Beroende på hur storm formen är varierar det på hur länge kakan ska vara inne. Själv gillar jag att ha den ganska kladdig och brukar då inte ha det riktigt så länga som det står. Så jag brukar köra med 20 minuter. Men titta till den så att ni får den precis som ni vill!

Ta ut kakan och låt den svalna lite grann. Lägg sedan på After Eight plattor och servera gärna med grädde eller glass. Minten gör att det är är lika sött längre.


Bild från google eftersom min kamera är på lagning..

Du finns inom oss, föralltid.

Hejsan hoppsan Lillebror!
Hejsan hoppsan Karlsson!

Var på begravning idag. Det känns så hemskt att ta farväl av någon för sista gången. Veta att man aldrig får träffa personen igen. Men som jag är, väldigt troende så tror jag att vi träffas igen. Och jag hoppas verkligen det. Så, vi hoppas alla att du får det bra där uppe! <3

Med tanke på dagen, så blir kvällen lugn. Äta något gott med min familj. Bli smsbombad utav Bekka.. Hihi. Fortsätta skriva på min bok. Det är sjukt kul att skriva liksom. Så skönt att skriva av sig. Ne, ska även fixa lite på designen så det blir fint för er!

Så ha en bra kväll hörni. Och festa lugnt! ;)



P.S. Vill ni ha en liiiten förhandstitt på min bok här i bloggen kanske? (a) D.S.

Författare nästa?

Sitter just nu framför tv:n. Disney Channel är ju självklart kanalen liksom. Blev en kort men lugn dag i skolan. Fick redovisa själv, det gick bra faktiskt. Så jag är stolt över mig själv. Haft en riktigt sur dag. Tänk er själva, hultsfreds kommun tänker bara själva hultsfred. Inte på Vena, Virserum, Målilla osv. Fyfan! Så vi har varit sura idag! Men Bekka har gjort min dag mycket bättre. Slapp även en annan läxa tills imorn. Har lite mer plugg tills imorn men eftersom jag är ledig imorn så låter vi det vara över helgen. hihi. Hursomhelst, jag ska nu skriva på min bok så att den blir klar någon gång. Det vore kul! Så ska skriva nu, vi hööörs! :)



Tack till min underbara faster som alltid ställer upp!


Andakt - lära känna nya vänner.

Igår och dagen innan det var jag på konfaträff.
Då hade jag gjort en andakt, helt själv.
Jag blev väldigt stolt över den faktiskt!
Den lyder såhär:


Börja med att läsa texten:

När vi står där ensamma i mörkret,

så vänder vi oss om och ser att våra vänner står där.

Bakom oss och puttar lite på oss. Stärker oss i våra val.

Gråter med oss när vi är ledsna och skrattar med oss när vi är lyckliga.

Ställer upp, lyssnar och finns där.

Så vad vore vi utan vänner? Våra vänner som gör oss lyckliga.

Som håller oss i handen och säger: ”Vi klarar det tillsammans. Om vi bara försöker så fixar vi detta!”

Så var rädd om vännerna och visa dem varje dag hur mycket vi uppskattar dem.

Berätta hur mycket dem betyder för oss.

Det kanske blir lite tjatigt men då vet våra vänner i alla fall hur glada vi är att dem finns i vår närhet.

Gud är också vår vän. Som hjälper oss när det är svårt och aldrig överger oss.

Han skänker oss trygghet och älskar oss precis som dem vi är.

Han förlåter våra snedsteg och våra fel.

För alla gör vi fel men riktiga vänner fäster sig inte vid det dåliga utan vid allt bra vi åstadkommer.

 
Så vad vore vi utan vänner?


Sedan lyssnar ni på följande låt:" Sanna Vänner - Carola"
Be dem som lyssnar att tänka på texten och vad som menas egentligen.
Under tiden låten spelas för dem även gå fram och tända varsitt ljus, om dem vill.

Avsluta med att säga en kort mening. Och berätta därefter att träffen är slut.


[notera att dikten som läses har jag skrivit helt själv!]


SO...? kiss me

Lotion, shower och parfym.
Detta fick jag då i julklapp av min fina granne!
Det är inte ett sådant jättekänt märke men ni känner säkert igen det.
Har ju inte använt mycket alls, men det luktar väldigt gott!
Och det är ju något av det viktigaste!

Det fanns så mycket kvar att säga, men du bara gick.

Andra dagen i skolan är nu avklarad. Fick slutade tidigare idag, vilket vi gör imorn också. Det är rätt gött, fast vi har mycket i skolan. Så kvällen blir verkligen inte pluggfri. Men ett bad klämmer vi nog in iaf! Det kan behövas! Ska även börja kolla på sommarkläder. Hihi. Det är ju snart sommar, bara (hm, ehm..) 5 månader kvar!
Min kamera är inlämnad, måste ju kunna filma med den! (y) så, inga nya bilder på ett tag!

Disney Channel går på min tv (a) jaa, man är ju inte mogen förrän man lärt sig vara omogen. Och det är en sak jag kan, det lär man sig bland annat på BF. Mycket bra linje vill jag påstå. Hursomhelst, ha en superbra kväll! :)

RSS 2.0